Top 10 zwaarste landdieren

Met een gemiddeld gewicht van 80 kilo is de mens eigenlijk een lichtgewicht in het dierenrijk. Zelfs de dikste mens ooit, de Amerikaan Jon Brower Minnoch, stelt met zijn 635 kilo weinig voor. Een gemiddelde koe weegt al veel meer. De zwaarste landdieren zijn wel bijna allemaal zoogdieren.

Blauwe Vinvis

De zwaarste dieren leven in de zee. De verschillende soorten walvissen alleen al zouden de top 10 lijst vullen. De Blauwe Vinvis weegt ongeveer 120000 kilo. Daarmee behoort dit zoogdier tot de grootste en zwaarste dieren die ooit geleefd hebben. Alleen sommige dinosaurussen waren wellicht zwaarder.

Afrika

In deze lijst kijken we naar de zwaarste landdieren. Dieren die je in het wild kunt tegenkomen. Daarvoor moet je in sommige gevallen de bossen of de savanne intrekken. Sowieso herbergt Afrika veel zware en grote dieren. In de diverse reservaten kan je deze beesten tijdens een safari bekijken. Ondanks hun gewicht kunnen sommige van deze dieren een enorme snelheid halen. En gelet op de massa is het aan te raden om op afstand te blijven.

Beschermde status

Overigens genieten de meeste dieren in de lijst een beschermde status. Ze zijn door de mens teruggedrongen naar enkele reservaten. Tegenwoordig lijken de populaties zich te herstellen. Maar wat zijn de zwaarste dieren? Hoe zwaar zijn ze gemiddeld en waar kan je ze tegenkomen? Hier is een top 10 lijst met de zwaarste landdieren!Top 10 zwaarste landdieren

  1. Zoutwaterkrokodil (Australië) – 1050 kilo
  2. Gaur (India, Nepal, Bangladesh, Maleisië) – 1200 kilo
  3. Waterbuffel (China, India, Pakistan, Thailand) – 1250 kilo
  4. Zwarte Neushoorn (Zuid-Afrika, Zimbabwe, Kenya, Tanzania) – 1400 kilo
  5. Giraffe (Zuid-Afrika, Zimbabwe, Kenya, Tanzania) – 1600 kilo
  6. Walrus (Groenland, Spitsbergen, Baffin Eland) – 1700 kilo
  7. Nijlpaard (Oeganda, Tanzania, Kenya) – 2300 kilo
  8. Witte Neushoorn (Zuid-Afrika, Botswana, Namibië) – 3600 kilo
  9. Indische Olifant (India, Thailand, Birma, Maleisië) – 5000 kilo
  10. Afrikaanse Olifant (ten zuiden van de Sahel) – 6500 kilo