Top 10 zonnigste steden ter wereld

De zonnigste steden van Europa kwamen al eens ter sprake. Maar in de winter is het ook in Europa vaak behelpen met de zon. Vandaag nemen we dus een kijkje naar de zonnigste steden ter wereld. Hoe vaak schijnt de zon daar, gemeten in zonne-uren per jaar?

Middellandse Zee

In Europa is het in de winter nog redelijk goed vertoeven op enkele eilanden in de Middellandse Zee. Cyprus heeft in december bijvoorbeeld nog zo’n 180 zonne-uren. Dat is nagenoeg hetzelfde aantal als een redelijke junimaand in Nederland heeft.

Woestijnklimaat

Eigenlijk kennen alle steden uit de lijst een belangrijke overeenkomst. Ze hebben allemaal een woestijnklimaat. Doorgaans is de zee ook niet nabij. Dus of het ook echt aantrekkelijke steden zijn voor toeristen is de vraag. Of je neemt op de koop toe dat je zont tussen de cactussen en ratelslangen, zoals in Arizona makkelijk het geval kan zijn.

Depressielamp

Veel mensen schijnen depressief te worden in de herfst, zodra het aantal uren zon per dag afneemt. Een omstreden oplossing is de aanschaf van een depressielamp. Het licht van deze lamp oefent klaarblijkelijk een positieve invloed uit op het gemoed. Het is in ieder geval een goedkopere oplossing dan een reis naar zonniger oorden.Egypte

Egypte is met drie plaatsen goed vertegenwoordigd in de lijst van de zonnigste steden ter wereld. Ook de Verenigde Staten (vooral Arizona) hebben een aantal zonnige plekken. Welke steden staan er nog meer in de lijst? Hoeveel zonne-uren kennen ze per jaar? Hier een overzicht!Top 10 zonnigste steden ter wereld

  1. El Paso, Verenigde Staten – 3762,5 zonne-uren
  2. Kharga, Egypte – 3790,8 zonne-uren
  3. Tucson, Verenigde Staten – 3806,8 zonne-uren
  4. Las Vegas, Verenigde Staten – 3825,3 zonne-uren
  5. Keetmanshoop, NamibiĆ« – 3870,0 zonne-uren
  6. Phoenix, Verenigde Staten – 3871,6 zonne-uren
  7. Calama, Chili – 3926,2 zonne-uren
  8. Dakhla Oasis, Egypte – 3943,4 zonne-uren
  9. Marsa Alam, Egypte – 3958,0 zonne-uren
  10. Yuma, Verenigde Staten – 4015,3 zonne-uren

bron