Top 10 voetbalclubs met de meeste landstitels

De eredivisie nadert de ontknoping. Pakt Ajax voor de 34e keer de titel of weet PSV de 23e landstitel alsnog binnen te slepen? Met deze aantallen hebben we direct de twee meest succesvolle Nederlandse clubs te pakken, maar staan ze ook hoog op de mondiale lijst van voetbalclubs met de meeste landstitels?

De voetbalwereld is de afgelopen twintig jaar enorm veranderd. Onder leiding van ondermeer Blatter is de sport verworden tot een miljardenindustrie. Voor de rechten om het voetbal uit te zenden leggen televisiemaatschappijen honderden miljoenen neer. s’ Werelds beste voetballers zijn filmsterren met navenante salarissen. Rijke Aziaten en andere succesvolle ondernemers kopen clubs als een speeltje. De gokindustrie pikt een flink graantje mee uit de steeds beter gevulde ruif.

Doellijntechnologie

En met de steeds grotere belangen stijgt ook de roep om de traditionele voetbalwereld onderhevig te gaan stellen aan technische hulpmiddelen zoals videoanalyse en doellijntechnologie. Want uiteindelijk is het voetbal een spel met twee doelen, 22 spelers en een scheidsrechter. Als we kijken naar de budgetten van de voetbalclubs zie een duidelijke scheefgroei van het geld naar een aantal competities. Dankzij de televisiegelden is het kleinste budget van een willekeurige club uit de Premier League groter dan het budget van Ajax, PSV of Feyenoord. Dat betekent natuurlijk ook dat de beste spelers voor de Engelse competitie zullen kiezen. Maar als je als speler titels wilt halen, ongeacht in welke competitie, dan kan je beter uitwijken naar een ander land.

La Liga

Want de volgende clubs hebben het vaakst de competitie winnend afgesloten. Veel van deze clubs zullen simpel weggetikt worden door zelfs de zwakkere broeders uit La Liga, de Bundesliga of de Premier League. Maar het zijn wel de voetbalclubs met de meeste landstitels!
Top 10 voetbalclubs met de meeste landstitels

 1. Ajax, Nederland – 33 titels
 2. Benfica, Portugal – 36 titels
 3. Club Atlético River Plate, Argentinie – 36 titels
 4. Al Ahly SC, Egypte – 40 titels
 5. Club Olimpia, Paraguay – 40 titels
 6. Olympiacos Piraeus, Griekenland – 44 titels
 7. Club Nacional de Football, Uruguay – 46 titels
 8. Celtic F.C., Schotland – 49 titels
 9. Club Atlético Peñarol, Uruguay – 49 titels
 10. Linfield FC, Noord-Ierland – 52 titels
 11. Rangers FC, Schotland – 54 titels

aangepaste bron

update 29 mei 2018