Top 10 quotes van Maarten Ducrot

Juli is natuurlijk de tijd van zon, vakantie en van de Tour de France. En ieder jaar weer is het een onderwerp van gesprek. Kijk je naar de NPO met Maarten Ducrot en ‘kasteelheer’ Herbert Dijkstra of naar Sporza met Michel Wuyts en José De Cauwer? Er is al een speciale fanpage voor de uitspraken van de Belgen, maar ook de quotes van Maarten Ducrot mogen er wezen.

Maarten Ducrot werd op 8 april 1958 geboren in Vlissingen. Hij studeerde psychologie toen hij ervoor koos om op de fiets te stappen. En als wielrenner was hij redelijk getalenteerd. In de Tour won hij eenmaal een etappe en werd hij tevens tot strijdlustigste renner van de Tour van 1985 uitgeroepen. In het peloton had hij vanwege zijn tengere lichaamsbouw de bijnaam “Koning van Biafra”. Na zijn carriere gaf Ducrot toe doping gebruikt te hebben. Inmiddels is hij alweer 11 jaar co-presentator bij de NOS (NPO). In die tijd heeft hij blijk gegeven van een originele kijk op het wielrennen. Het is altijd lastig om er tien te selecteren, aangezien er honderden zijn die in deze lijst genoemd kunnen worden. Desalniettemin hier een top 10 quotes van Maarten Ducrot!Top 10 quotes van Maarten Ducrot

  1. “Het lijkt zo makkelijk hier, maar dat valt goed tegen. Herbert kan je even je kop houden, we zitten hier naar een fantastische sport te kijken en jij leutert wat over een klooster.”
  2. “Die hele kopgroep waait er vanaf! Ja en nu rijden de renners in het rond als kikkers in een kruiwagen.”
  3. “Als jurylid zou je nu toch je geweer pakken en die fotografen van hun motoren afschieten.”
  4. “Moet je kijken. Hij huilt, hij roept om zijn moeder. Mijn moeder met twee fietstassen en een broodmandje voorop gaat nog harder.”
  5. “Kijk die handschoenen eens. Daar doet z’n moeder de afwas mee. Ik ga even uit het raam hangen, hoor.”
  6. “Het laatste deel van deze etappe is zo vlak als een maagd.”
  7. “Kijk hem daar nu harken op z’n buitenblad met z’n mijnwerkersgezicht.”
  8. “Die hele kopgroep waait er vanaf! Ja en nu ligt iedereen op het rooster.”
  9. “Tien minuten is lang hoor, ga maar eens 10 minuten met je vinger tussen de deur zitten, dat is pas lang!”
  10. “Daar heb je Hincapie, bezig aan zijn zeventigste tour. Die gast moeten ze ook eerst tien keer doodschieten voordat ie eindelijk stil blijft liggen.”

diverse bronnen