Top 10 producenten van medische apparatuur

Dankzij COVID-19 is de druk op de ziekenhuizen enorm. Artsen vrezen een tekort aan ondermeer beademingsapparaten. Philips, in omzet een van de grootste producenten van medische apparatuur, zet alle zeilen bij om aan de vraag te voldoen. De divisie ‘Healthcare’ is goed voor ruim 40 procent van de omzet.

MRI-scanners

Eigenlijk is de productie van beademingsapparatuur door Philips uitzonderlijk. De technologiereus, groot geworden door de productie van gloeilampen, levert voornamelijk MRI-scanners en de uitrusting voor het monitoren van patiënten. De medische divisie van Philips behaalde in 2018 een omzet van ruim 16 miljard dollar.

Siemens Healthineers

Ook het Duitse Siemens is een grote speler op de markt voor medische apparatuur. De multinational uit München is actief op de markt van duurzame energie, consumentenelectronica en medische uitrusting. De laatstgenoemde divisie was in 2018 goed voor een omzet van ruim 15,5 miljard dollar. Siemens Healthineers produceert bijvoorbeeld apparatuur op het gebied van radiologie en fluroscopie. Bovendien zijn ze een belangrijke leverancier van CT-scanners.


Vergrijzende bevolking

De wereldwijde omzet van de sector bedraagt meer dan 433 miljard dollar. Dankzij de vergrijzende bevolking en de groei van de koopkracht van de consument zal de sector alleen maar omzet gaan draaien. In de volgende lijst kijken we naar de grootste producenten van medische apparatuur. De omzet is hierbij bepalend voor de rangschikking. Om welke bedrijven gaat het? In welk land zijn ze gevestigd en wat was de omzet in 2018? Hier de top-10!
Top 10 producenten van medische apparatuur (2018)

  1. Baxter (Verenigde Staten) – $ 11.12 miljard
  2. Stryker Corp (Verenigde Staten) – $ 13.60 miljard
  3. Siemens Healthineers (Duitsland) – $ 15.58 miljard
  4. Cardinal Health Inc (Verenigde Staten) – $ 15.58 miljard
  5. Becton Dickinson & Company (Verenigde Staten) – $ 15.98 miljard
  6. Koninklijke Philips NV (Nederland) – $ 16.09 miljard
  7. Abbott Laboratories (Verenigde Staten) – $ 18.93 miljard
  8. GE Healthcare (Verenigd Koninkrijk) – $ 19.78 miljard
  9. Johnson&Johnson (Verenigde Staten) – $ 26.99 miljard
  10. Medtronic (Ierland) – $ 30.56 miljard

bron 2018

Dit zijn de grootste ziekenhuizen van Nederland