Top 10 meest gedronken bier in de VS

Bier is de meest gedronken alcoholische drank ter wereld. De gemiddelde Amerikaan drinkt bijna 75 liter bier per jaar. Daarmee komen de Verenigde Staten op de 12e plaats naar landen qua bierconsumptie. Wat is het meest gedronken bier in de VS? Welke merken zijn het populairst in deze enorme biermarkt?

Tsjechië

De Tsjechen zijn van oudsher de belangrijkste bierdrinkers per hoofd van de bevolking: de gemiddelde Tsjech drinkt 137 liter bier per jaar. Ook de Duitsers (ruim 104 liter bier) en de Polen (100 liter bier) houden veel meer van het goudgele nat dan Nederlanders. Met iets minder dan 70 liter bier per persoon per jaar staat Nederland 24e op de lijst van landen naar consumptie van bier

Bierconsumptie Verenigde Staten

In absolute aantallen is China de belangrijkste biermarkt. Meer dan twintig procent van het totaal mondiaal gebrouwen bier wordt geconsumeerd in China. De Verenigde Staten zijn goed voor iets meer dan twaalf procent, ofwel 1 op de 8 van het totaal geproduceerde flesjes of blikjes lest de dorst van een Amerikaan. In absolute aantallen is ook Brazilië een enorme markt.

Budweiser

Budweiser is al decennia het bekendste Amerikaanse biermerk, momenteel verkrijgbaar in 80 landen. Het is een gefilterd bier, verkrijgbaar op tap, in fles en blik. Er zijn echter grote verschillen per land. Zo bevat Budweiser in China slechts 3,6% alcohol, terwijl het in thuisland Amerika 5% alcohol bevat.
Hoewel Budweiser al in 1876 is opgericht in St. Louis, is het tegenwoordig een van de belangrijkste merken van de Belgische multinational Anheuser-Busch InBev. Het is niet het meest gedronken bier in Amerika, dat is namelijk het ‘lichtere’ broertje ‘Bud Light’.Belangrijkste Amerikaanse biermerken

Dat geldt overigens voor meer biermerken in de volgende top 10 lijst. Wat zijn de belangrijkste Amerikaanse biermerken? Bij welke moedermaatschappij horen deze merken? Wat is het meest gedronken bier in de VS? Om hoeveel miljarden liters bier gaat het? Welke biermerken staan er allemaal in de lijst? Hier de top 10!
Top 10 meest gedronken bier in de VS

  1. Busch (Anheuser-Busch InBev) – 0,66 miljard liter
  2. Busch Light (Anheuser-Busch InBev) – 0,99 miljard liter
  3. Natural Light (Anheuser-Busch InBev) – 1,07 miljard liter
  4. Modelo Especial (Constellation Brands) – 1,30 miljard liter
  5. Corona Extra (Constellation Brands) – 1,56 miljard liter
  6. Michelob-Ultra (Anheuser-Busch InBev) – 1,40 miljard liter
  7. Budweiser (Anheuser-Busch InBev) – 1,80 miljard liter
  8. MillerLite (MillerCoors) – 1,99 miljard liter
  9. Coors Light (MillerCoors) – 2,37 miljard liter
  10. Bud Light (Anheuser-Busch InBev) – 4,66 miljard liter

bron