Top 10 langste grenzen tussen 2 landen

Grenzen zorgen vaak voor conflicten. Op microniveau buigt de Rijdende Rechter zich bijvoorbeeld wekelijks over de grens tussen twee buren. Het hek is te hoog, er zitten gaten in of een boom verliest blad in de aanpalende tuin. Tot grote ergernis van de klager. Op hoger niveau wil Trump een hek bouwen tussen Mexico en de Verenigde Staten. Een kostbaar project, aangezien het een van de langste grenzen tussen twee landen betreft.

In de ogen van Trump doet Mexico te weinig tegen de illegale immigratie van Mexicanen. Aanvankelijk wilde hij een muur laten bouwen; inmiddels is het plan bijgesteld en moeten de al bestaande grensposten uitgebreid worden met een hek over de gehele lengte van de grens. De kosten van de bouw van een hek tussen Mexico en de Verenigde Staten worden geraamd op 15 tot 25 miljard dollar. Bovendien kost het jaarlijks onderhoud 700 miljoen dollar.

Het IJzeren Gordijn

Hoewel veel mensen twijfelen aan de effectiviteit van Trump’s hek, is het idee niet nieuw. De Oude Chinezen bouwden ooit de Grote Muur over een lengte van 6000 kilometer als verdedigingslinie tegen invallen van nomaden. Het IJzeren Gordijn, met de Berlijnse Muur als symbolisch hoogtepunt, fungeerde als scheidslijn tussen het communisme en het kapitalisme.

Paal en perk

Vaak zijn grenzen op natuurlijke wijze vastgesteld. Rivieren, woestijnen, bossen en bergkammen vormen vanzelfsprekende barrières. Vanuit economisch oogpunt is het vaak niet te doen om onherbergzame gebieden te voorzien van paal en perk. Wat zijn de langste grenzen tussen twee landen? Om hoeveel kilometer gaat het? Welke landen delen de grens?
Top 10 langste grenzen tussen twee landen

  1. Verenigde Staten – Mexico: 3201 kilometer
  2. Brazilië – Bolivia: 3423 kilometer
  3. Rusland – Mongolië: 3485 kilometer
  4. India – China: 4057 kilometer
  5. Rusland – China: 4209 kilometer
  6. India – Bangladesh: 4096 kilometer
  7. Mongolië – China: 4677 kilometer
  8. Chili – Argentinië: 5150 kilometer
  9. Rusland – Kazachstan: 6846 kilometer
  10. Verenigde Staten – Canada: 8893 kilometer

diverse bronnen