Top 10 landen naar productie van sinaasappel

De sinaasappel is een bron van vitamines, heerlijk in de vorm van sap bij het ontbijt of vers in partjes uit de schil. Ook in eenvoudige cocktail met wodka is het sap van de sinaasappel erg lekker. De Chinese literatuur maakt al ruim 300 jaar voor Christus melding van de zoete sinaasappel. En het land behoort nog steeds tot de belangrijkste landen naar productie van sinaasappel.

Naranjito

De sinaasappel is ook het enige type fruit dat het ooit tot mascotte van het Wereldkampioenschap Voetbal heeft gebracht. Tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Spanje in 1982 heette de mascotte ‘Naranjito’, ofwel ‘kleintje oranje’. Dit had natuurlijk alles te maken met een van de populairste variëteiten binnen de grote sinaasappelfamilie, te weten de Valencia. Want Spanje is de grootste sinaasappelproducent van Europa en staat sinds jaar en dag in de top-10 lijst van sinaasappelproducerende landen. Wie de stad Valencia en omgeving heeft aangedaan weet hoeveel citrusplantages er zijn.

Brazilië

De sinaasappel vereist een subtropisch tot tropisch klimaat. Zo moet er bijvoorbeeld genoeg zon schijnen. Bovendien moet er voldoende water aanwezig zijn. Brazilië telt zeer veel sinaasappelplantages. Het land is dan ook de grootste leverancier van sinaasappelen. Van de 71,4 miljoen ton geproduceerde sinaasappelen wereldwijd levert het land immers bijna een kwart. Welke landen completeren de top-10 lijst? Hoeveel miljoen ton sinaasappelen wordt er geproduceerd? Hier een top 10 lijst over een van de meest populaire fruitsoorten ter wereld!
Top 10 landen naar productie van sinaasappel

 1. Zuid-Afrika – 1,67 miljoen ton sinaasappelen
 2. Italie – 1,71 miljoen ton sinaasappelen
 3. Turkije – 1,78 miljoen ton sinaasappelen
 4. Egypte – 2,89 miljoen ton sinaasappelen
 5. Spanje – 3,39 miljoen ton sinaasappelen
 6. Mexico – 4,41 miljoen ton sinaasappelen
 7. India – 6,43 miljoen ton sinaasappelen
 8. China – 7,30 miljoen ton sinaasappelen
 9. Verenigde Staten – 7,57 miljoen ton sinaasappelen
 10. Brazilië – 17,55 miljoen ton sinaasappelen

FAO 2013

Een gedachte over “Top 10 landen naar productie van sinaasappel

 1. Pingback: Top 10 fruitsoorten met de meeste vitamine C | Top-10-lijstjes

Reacties plaatsen niet mogelijk.