Top 10 landen naar consumptie van chocola

Het eten van chocola is voor veel mensen een guilty pleasure. Het leidt immers even af van de dagelijkse sleur en bezorgt een kortstondig moment van geluk. Vooral de Zwitsers hebben dat goed begrepen. Zwitserland behoort al 200 jaar tot de belangrijkste landen naar consumptie van chocola.

Nestlé

De patissier Francois-Louis Cailler opende die in 1819 de eerste gemechaniseerde chocoladefabriek in Corsier-sur-Vevey, in het Zwitserse kanton Vaud. Daniel Peter maakte in 1875 de eerste melkchocolade met behulp van zijn buurman Henri Nestlé. Vier jaar later opende de Nestléfabriek haar deuren. Inmiddels is Nestlé met een omzet van 91 miljard Zwitserse francs een van de grootste voedselmultinationals ter wereld.

Chocoladevla

Chocolade is een van de populairste smaken ter wereld. Al met al zijn er diverse manieren om chocola te consumeren. Zo eten veel mensen een reep voor de energie. Ook is het een populair toetje, bijvoorbeeld in de vorm van chocoladevla. Of een fondant au chocolat. Of denk aan cakes, pudding, mousse, chocolade brownies en chocoladekoekjes. Veel snoepjes zijn gevuld met of bedekt met gezoete chocolade. Tenslotte, verdwijnt er ook veel cacao in de milkshake. Kortom, een uitgebreide keuze aan chocoladeproducten.

Tony Chocolonely

Veel Nederlanders omarmen Tony Chocolonely. Deze chocoladerepen schreeuwen om aandacht op ooghoogte in het supermarktschap. En met succes. Met de belofte dat de cacao slaafvrij geoogst en verwerkt wordt, komt de nadruk makkelijker op het pleasure dan op het guilty gedeelte te liggen. In het korte bestaan wist de producent al meer dan 80 miljoen euro omzet te boeken. Er is echter nog een lange weg te gaan om tot de belangrijkste snoepmerken te behoren.Chocoladeconsumptie in Nederland

De gemiddelde Nederlander consumeert 5,1 kilo chocolade per jaar. Daarmee valt Nederland net buiten de top 10 lijst. Welke landen staan wel in de lijst? En hoeveel kilogram chocola wordt er per persoon per jaar verorberd? Hier een top 10 landen naar consumptie van chocola!
Top 10 landen naar consumptie van chocola

  1. Finland – 5,4
  2. België – 5,6 kilo
  3. Polen – 5,7 kilo
  4. Noorwegen – 5,8 kilo
  5. Estland – 6,5 kilo
  6. Zweden – 6,6 kilo
  7. Groot-Brittannië – 7,6 kilo
  8. Duitsland, Ierland – 7,9 kilo
  9. Oostenrijk – 8,1 kilo
  10. Zwitserland – 8,8 kilo

bron

Hier de grootste chocoladeproducenten