Top 10 landen naar consumptie van alcohol

Bier is na water en thee de meest gedronken drank ter wereld. Bovendien is het de meest geconsumeerde alcoholische drank. In de volgende lijst kijken we naar het aantal liters alcohol dat op jaarbasis wordt ingenomen. Wat zijn de belangrijkste landen naar consumptie van alcohol?

Heineken

Een van de grootste biermerken is natuurlijk het Nederlandse Heineken. Bier heeft het grote voordeel dat het maar vijf procent alcohol heeft. Je moet dus behoorlijk veel flesjes drinken om dronken te worden. Overigens heeft het lichaamsgewicht ook een belangrijke rol. Grote en zware mannen doen er langer over om dronken te worden dan kleine, lichte vrouwen.

Whisky

Met sterke drank gaat het proces van dronken worden een stuk sneller. De gemiddelde whisky bevat ongeveer veertig procent alcohol. Natuurlijk kan je ook voor de ‘case strenght’ gaan; in veel gevallen bedraagt het alcoholpercentage van deze onverdunde whisky (meestal single malt) dan tegen de zestig procent. Genoeg in ieder geval om snel verdoofd te geraken.De man met de hamer

Na de overmatige consumptie van alcohol komt de onvermijdelijke ‘day after’. Het is geen dag om te werken, maar om bij te komen. Afhankelijk van de gekozen drank en de hoeveelheid is de man met de hamer vriendelijk of juist hardvochtig. Bij goedkope wijn is hij meestal wreed en zonder medelijden. Misselijkheid en algeheel leiden is uw deel. Eenvoudige sterke drank kenmerkt zich door een scherpe koppijn. Bier geeft doorgaans een bonkende hoofdpijn en bovendien een opgeblazen gevoel. Maar alles komt weer goed. Uiteindelijk gaat zelfs de meest naargeestige kater liggen. We kijken naar de belangrijkste landen naar consumptie van alcohol en rangschikken ze naar het aantal liters pure alcohol per jaar. Om welke landen gaat het en wat is de belangrijkste drank in het betreffende land?
Top 10 landen naar consumptie van alcohol

  1. Rusland – 11.7 liter
  2. Portugal – 12.3 liter
  3. Frankrijk/Roemenië/Slovenië – 12.6 liter
  4. Bulgarije – 12.7 liter
  5. Letland – 12.9 liter
  6. Ierland – 13.0 liter
  7. Duitsland/Nigeria – 13.4 liter
  8. Tsjechië – 14.4 liter
  9. Litouwen – 15.0 liter
  10. Moldavië – 15.2 liter (alcohol per capita per jaar)

Worldbank 2016

Dit zijn trouwens de grootste ziekenhuizen van Nederland