Top 10 landen naar bierproductie

We hadden de landen naar bierconsumptie al eens in het vizier, nu kijken we naar de landen naar bierproductie. Welke landen brouwen het meeste bier en om hoeveel bier gaat het eigenlijk? Hier een dorstlessende top 10 lijst over bier!

Ondanks de toename van het aandeel sterke drank, blijft bier de absolute leider als het aankomt op alcoholische dranken. Na water en thee is bier de meest geconsumeerde drank ter wereld. En het is verfrissend, opwekkend en gezellig.

De productiecijfers van ’s werelds belangrijkste bierbrouwers maken niet alleen beleggers dorstig. De miljarden liters bier glijden in de kelen van miljoenen bierliefhebbers wereldwijd, na het werk of sport. Op het terras of strand.

Hoewel er wereldwijd steeds meer speciaalbieren geproduceerd worden blijft hun aandeel in de totale bierproductie beperkt. Een land als België, traditioneel gezien een bierland met diverse, veelal kleinschalig opererende brouwerijen, komt niet voor in de top 10 lijst. Welke landen komen wel voor in de top 10 landen naar bierproductie? Staat Nederland met toonaangevende bierbrouwers als Heineken in de top 10 lijst? Hoeveel bier in miljarden liters wordt er jaarlijks gebrouwen? Hier een handig overzicht!
Top 10 landen naar bierproductie

  1. Polen – 3,98 miljard liter bier
  2. Verenigd Koninkrijk – 4,40 miljard liter bier
  3. Vietnam – 4,67 miljard liter bier
  4. Japan – 5,46 miljard liter bier
  5. Rusland – 7,30 miljard liter bier
  6. Mexico – 7,45 miljard liter bier
  7. Duitsland – 9,56 miljard liter bier
  8. Brazilië – 13,86 miljard liter bier
  9. Verenigde Staten – 22,29 miljard liter bier
  10. China – 42,99 miljard liter bier


NB Nederland staat met een totaal van 2,37 miljard liter bier op een keurige 14e plaats in de landen naar bierproductie

bron