Top 10 landen met de meeste Starbucks vestigingen

In de laatste tien jaar is het aantal Starbucks vestigingen enorm toegenomen. Koffie is immers immens populair en de gemiddelde forens kan niet zonder ‘to-go koffie’ gebruik maken van het openbaar vervoer. Starbucks is in 1971 opgericht in Seattle. Inmiddels telt de keten 28,916 vestigingen, verspreid over 76 landen. Waar vinden we de meeste filialen van Starbucks?

Douwe Egberts

Tegenwoordig is het salonfähig om met de MacBook opengeklapt ristrettos te drinken, terwijl de millennial ondertussen de materie van Eric Ries (The Lean Startup) tot zich neemt. Hoe dan ook vormen de moderne koffiebarretjes een groot contrast met de winkels van Douwe Egberts. Daar kwam loyaal zegelplakkend Nederland samen voor veel te dure kopjes filterkoffie.Koffieketen

Nederland telt inmiddels 73 filialen van de bekende koffieketen. Daarmee bezet het slechts de zevende plaats in Europa als het aankomt op aantal Starbucks vestigingen. Overigens kan je de koffie ook bij een behoorlijk aantal tankstations langs de snelweg verkrijgen (niet meegeteld in de lijst). Het Verenigd Koninkrijk heeft 1026 vestigingen. Daarmee staat het land op de zesde plaats in de lijst van landen naar aantal Starbucks filialen.

Groei Starbucks afgeremd

Ondertussen is de groei van het aantal filialen behoorlijk afgeremd. De directie van Starbucks kondigde onlangs zelfs aan een aantal filialen te gaan sluiten. Dit zal gebeuren in steden waar er teveel vestigingen bij elkaar in de buurt staan. Toch zal het aantal vestigen wereldwijd blijven stijgen. Vooral in Azie is er sprake van een flinke toename. Wat zijn de landen met het grootste aantal Starbucks vestigingen? Om hoeveel filialen gaat het? Hier een top 10!
Top 10 landen met de meeste Starbucks vestigingen

  1. Indonesi√ę – 378 filialen
  2. Taiwan – 439 filialen
  3. Turkije – 442 filialen
  4. Mexico – 694 filialen
  5. Verenigd Koninkrijk – 1,026 filialen
  6. Zuid-Korea 1,201 filialen
  7. Japan – 1,363 filialen
  8. Canada – 1,499 filialen
  9. China – 3,598 filialen
  10. Verenigde Staten – 14,451 filialen

bron 2018