Top 10 landen met de meeste KFC-filialen

De Kentucky Fried Chicken (KFC) is de laatste jaren bezig met een enorme opmars. Dankzij het recept van ‘Colonel’ Harland Sanders krijgt het neutrale stukje vlees een onweerstaanbare crunch. Bovendien is kip halal en dat legt de keten geen windeieren. Toch behoren de islamitische landen nog niet tot de top-10 landen met de meeste KFC-filialen.

Caribisch gebied

Per hoofd van de bevolking is de consumptie van kip het hoogst in het Caribisch gebied. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Kentucky Fried Chicken relatief veel filialen telt op de Boven- en Benedenwindse eilanden. Antigua en Barbuda met een permanent inwonertal van 90000 heeft maar liefst drie KFC-restaurants. Sint-Maarten maakt het met drie filialen op 42000 inwoners nog bonter. Uiteraard komen hier wel veel toeristen die ook graag een greep kipkluifjes uit de bucket nemen.

Nederland

Nederland telt inmiddels 54 filialen. De eerste werd reeds geopend in 1972. Opmerkelijk genoeg opende het eerste KFC-restaurant in België pas in juni 2019. De overzeese expansie van de keten begon in Europa in 1965 met de opening van de eerste Kentucky Fried Chicken in Londen. Tegenwoordig telt het Verenigd Koninkrijk 900 filialen, waarmee het de Europese lijstaanvoerder is. De keten – Yum International – heeft het voornemen om in de komende jaren de Duitse markt een aanzienlijke impuls te geven. Het beeld van de Colonel moet op meer dan 500 outlets te zien zijn.


China

Je zou verwachten dat de Verenigde Staten, waar het eerste restaurant in 1952 het levenslicht zag, de meeste KFC-filialen heeft. Tot een aantal jaren geleden klopte dat ook, maar inmiddels hebben de Chinezen de Amerikanen achterhaald. China is met meer dan 4,500 filialen het land met de meeste KFC-outlets. Afrika, met een steeds rijkere middenklasse, is het volgende mikpunt van de KFC. Zuid-Afrika, met inmiddels meer dan 900 filalen, leidt de dans op het Afrikaanse continent. Welke landen staan er in de top-10 lijst als we kijken naar het aantal KFC-restaurants? Hier een lijst!Top 10 landen met de meeste KFC-filialen

  1. Thailand – 531 KFC-outlets
  2. Rusland – 608 KFC-outlets
  3. Australië – 618 KFC-outletse
  4. Canada – 663 KFC-outlets
  5. Maleisië – 701 KFC-outlets
  6. Zuid-Afrika – 904 KFC-outlets
  7. Verenigd Koninkrijk – 910 KFC-outlets
  8. Japan – 1,181 KFC-outlets
  9. Verenigde Staten – 4,020 KFC-outlets
  10. China – 4,563 KFC-outlets

bron 2020

De grootste fastfoodketens in aantal filialen