Top 10 hoogste bergen van Europa

De hoogste bergen van Europa staan in het niet bij de hoogste bergen ter wereld. De Himalaya en de Andes kennen meerdere pieken die de Europese evenknieën eenvoudig in de schaduw zetten. Desalniettemin kom je ook in Europa machtige bergen tegen. Voor het merendeel trekken we daarvoor naar de Kaukasus.

In Nederland hebben we helaas geen toppen van belang. De Vaalserberg heeft een hoogte van 322 meter. Bovendien moeten we dit hoogste punt ook nog delen met zowel Duitsland als België. We moeten bijvoorbeeld uitwijken naar de Alpen. Een van de meest beklommen bergen ter wereld is de Mont Blanc. Met een hoogte van 4810 meter torent de eeuwige witte berg uit boven de wolken en de omringende toppen. Jaarlijks verliezen bergbeklimmers hun leven op de flanken van de Mont Blanc.

Het alpinisme blijft echter ongekend populair. Het natuurlijke element, de psychologische en fysieke uitdaging prikkelt de klimmers om de bergen als een soort afstempelkaart te beklimmen. De ultieme uitdaging is natuurlijk de Mount Everest met 8848 meter. Maar dichter bij huis kunnen de liefhebbers hun hart ophalen. Ze wagen zich aan het beklimmen van de hoogste bergen van Europa. Welke bergpieken zijn dat, waar liggen ze en hoe hoog zijn ze? Hier een top 10 hoogste bergen van Europa!
Top 10 hoogste bergen van Europa

  1. Monte Rosa (Alpen), Zwitserland – 4634 meter
  2. Ushba (Kaukasus), Georgië – 4710 meter
  3. Dzjimara (Kaukasus), Rusland – 4780 meter
  4. Mont Blanc (Alpen), Frankrijk – 4810 meter
  5. Tetnuldi (Kaukasus), Georgië – 4858 meter
  6. Kazbek (Kaukasus), Georgië – 5047 meter
  7. Koshtan-Tau (Kaukasus), Rusland – 5151 meter
  8. Sjchara (Kaukasus), Georgië – 5201 meter
  9. Dychtaoe (Kaukasus), Rusland – 5205 meter
  10. Elbroes (Kaukasus), Rusland – 5642 meter