Top 10 grootste telecombedrijven ter wereld

De grootste telecombedrijven ter wereld vissen in een poel waar honderden miljarden euro’s per jaar te verdienen zijn. Hoe groot is het contrast tussen de telefoon van bakeliet, waar je alleen mee kon bellen en de smartphone van nu waarmee je vrijwel alles regelt?

Toch is een tijdsbestek van een generatie de wereld van de communicatie enorm veranderd. In de basis niet eens veel – je kan nog steeds bellen en gebeld worden met een telefoon. Er is alleen veel bijgekomen. Via de miljoenen apps kan je bijvoorbeeld de fileverwachting bekijken, het weer op nagenoeg ieder plek op aarde in de gaten houden, pizza’s bestellen, vakanties boeken, de buurt waarschuwen voor vage types, plekken vinden waar je de hond niet aangelijnd mag uitlaten in het bos en en passant de actuele tekendichtheid checken. Allemaal data die de grenzen van de bundel opzoeken. Data waar de telecombedrijven een rekening voor sturen.

Of je houdt je verbruik angstvallig (uiteraard met een app) in de gaten en laveert op de limiet of je betaalt voor een dikkere bundel en je maakt je geen zorgen over het datagebruik buiten de bundel. De grootste telecombedrijven hebben voor ieder wat wils en rekenen zich rijk. Vanzelfsprekend zijn dit relatief jonge bedrijven die zich in omvang van de omzet echter kunnen meten met de farmaciereuzen of de oliemaatschappijen. Met een omzet van bijna 8 miljard dollar staat KPN lang niet in de top 10 lijst. Maar welke telecombedrijven staan wel in de lijst? Wat is hun jaaromzet en waar komen ze vandaan? Hier een lijstje met de grootste telecombedrijven ter wereld!
Top 10 grootste telecombedrijven ter wereld

  1. Telefónica, Spanje – $ 52,4 miljard
  2. China Telecom, China – $ 52,7 miljard
  3. América Móvil, Mexico – $ 56,3 miljard
  4. Vodafone, Verenigd Koninkrijk – $ 64,5 miljard
  5. Softbank, Japan – $ 74,7 miljard
  6. Deutsche Telekom, Duitsland – $ 76,8 miljard
  7. Nippon Telegraph & Telecom, Japan – $ 94,2 miljard
  8. China Mobile, China – $ 107,8 miljard
  9. Verizon Communications, Verenigde Staten – $ 131,8 miljard
  10. At&T, Verenigde Staten – $ 146,8 miljard

bron