Top 10 grootste fastfoodketens in aantal filialen

Fastfood is niet meer weg te denken uit de maatschappij. De gele ‘M’ van Mc Donald’s doemt overal op langs de snelweg. Op elk station van de middelgrote provinciesteden of groter walmen de frituurpannen van de Burger King. Voor een ‘gezonde’ snack glipt u even de Subway binnen. Koffie is Starbucks. De grootste fastfoodketens van de wereld zijn bijna overal vertegenwoordigd.

Nederland heeft de Febo. Met inmiddels 65 vestigingen (waarvan alleen al in Amsterdam 25) kan je hier dag en nacht terecht voor een lekkere vette hap. Maar 65 vestigingen stelt mondiaal helemaal niets voor. Subway, de fastfoodketen die in 1965 is opgericht, doet er drie weken over om dat aantal filialen te openen middels de franchiseformule.

Franchise

Ook de andere ketens werken op basis van franchise. Alle fastfoodketens hebben hun oorspong in de Verenigde Staten. Bovendien zijn daar ook nog steeds de meeste vestigingen te vinden. Sommige ketens zijn hier niet of nauwelijks bekend. En hoewel er de laatste decennia veel te doen is over obesitas, voedselveiligheid en andere zaken die terug te voeren zijn op het concept van fastfood, groeit de sector nog steeds.Aantal filialen wereldwijd

In deze lijst kijken we naar het aantal filialen wereldwijd, dus niet naar de omzet, winst of aantal werknemers. Ook gaat het om verschillende soorten fastfood, van hamburgers, pizza’s tot en met ijs. Hier is de lijst grootste fastfoodketens in aantal filialen!
Top 10 grootste fastfoodketens in aantal filialen

  1. Wendy’s (burgers)- 6650 filialen
  2. Baskin-Robbins (ijs) – 7300 filialen
  3. Domino’s Pizza (pizza) – 10000+ filialen
  4. Dunkin’ Donuts (donuts) – 11000+ filialen
  5. Pizza Hut (pizza) – 11139 filialen
  6. Burger King (burgers) – 13000+ filalen
  7. KFC (kip) – 18875 filalen
  8. Starbucks (koffie) – 28916 filalen
  9. Mc Donald’s (burgers – 35000+ filalen
  10. Subway (broodjes) – 43417 filialen

bron

update 12 nov. 2018