Top 10 grootste eilanden van Spanje

Spanje is een van de populairste bestemmingen voor toeristen. Jaarlijks weten bijna 70 miljoen mensen het land te vinden om te genieten van de kust, de cultuur, de rijke natuur, de wijn en het heerlijke eten. Hoewel Madrid, Barcelona en Sevilla het hele jaar door in trek zijn, reizen veel toeristen ook naar eilanden als Mallorca en Tenerife, de grootste eilanden van Spanje.

Ibiza

Ibiza staat bekend als het feesteiland van Spanje. De best verdienende DJ’s treden hier wekelijks op voor steeds grotere massa’s feestgangers. Inmiddels maken de autoriteiten zich zelfs zorgen over de capaciteit van het eiland. De watervoorraad staat onder druk dankzij de hoeveelheid toeristen. Ook klagen inwoners steeds vaker over overlast. Met 572 vierkante kilometer is Ibiza net wat groter dan een eiland als Texel. Ibiza scoort met bijna 1000 hotels hoog qua hoteldichtheid. Ibiza behoort net als Mallorca tot de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee.

Canarische Eilanden

Spanje heeft in de Atlantische Oceaan nog een eilandengroep binnen de landsgrenzen. De Canarische Eilanden zijn klimatologisch nog wat aantrekkelijker. Op het eiland Fuerteventura schijnt de zon bijna 3000 uur per jaar. Dankzij de Atlantische golfstroom verschillen de eilanden behoorlijk van elkaar. Lanzarote is droog en vrij kaal, La Palma is daarentegen vrij groen en telt bijvoorbeeld veel bananenplantages. Tenerife is al sinds de jaren ’80 zeer geliefd bij met name Britse en Duitse pensionados.

Spaanse eilanden

Wat zijn de grootste Spaanse eilanden in oppervlakte? Hoeveel vierkante kilometer tellen ze? En tot welke eilandengroep behoren ze? Hier een overzicht van de grootste Spaanse eilanden!
Top 10 grootste eilanden van Spanje

  1. El Hierro (Canarische Eilanden) – 269 km²
  2. La Gomera (Canarische Eilanden) – 370 km²
  3. Ibiza (Balearen) – 572 km²
  4. Menorca (Balearen) – 696 km²
  5. La Palma (Canarische Eilanden) – 708 km²
  6. Lanzarote (Canarische Eilanden) – 846 km²
  7. Gran Canaria (Canarische Eilanden) – 1560 km²
  8. Fuerteventura (Canarische Eilanden) – 1660 km²
  9. Tenerife (Canarische Eilanden) – 2034 km²
  10. Mallorca (Balearen) – 3640 km²