Top 10 grootste eilanden van de Middellandse Zee

De Middellandse Zee kent een rijke geschiedenis. Zowel de Oude Grieken als de Romeinen stuurden hun schepen naar nieuwe bestemmingen om hun invloed te vergroten. Wie de Griekse eilanden bezoekt komt in contact met de rijke, Mediterrane geschiedenis. De Grieken stonden ook aan de basis van de moderne beschaving op Corsica, Sardinië en Sicilië, behorend tot de grootste eilanden van de Middellandse Zee.

Mensenhandel

Tegenwoordig is de zee vaak het decor van mislukte overtochten van Afrikanen die voor veel geld op veel te kleine bootjes Europa willen bereiken. Mensenhandelaren maken misbruik van de gretigheid van de Afrikaanse adolescenten, die het beloofde land willen bereiken. Harde cijfers ontbreken, maar in de afgelopen jaren vielen er al honderden dodelijke slachtoffers te betreuren. Opvangkampen op Malta en het Italiaanse Lampedusa puilen bijvoorbeeld uit van de migranten. Al in de Romeinse tijd vond op grote schaal mensenhandel plaats. Destijds ging het vooral om slavenhandel.

Eilandhoppen

Het kan enorm stormen op de Middellandse Zee, maar over het algemeen zijn de condities voor bijvoorbeeld de zeilsport uitstekend. Zeker in het zomerseizoen is het voor de (ervaren) zeiler goed mogelijk om van eiland naar eiland te varen. Dit is met name populair in de Egeïsche Zee. In dit stuk van de Middellandse Zee tussen Turkije en Griekenland is de eilanddichtheid enorm hoog. Maar ook op andere eilanden van de Middellandse Zee speelt het toerisme een belangrijke rol voor de lokale economie. Ibiza is een geliefd feesteiland en is omarmd door de mondiale partyscene. Corsica trekt ondanks de wat hoekige volksaard van de Corsicaan veel toeristen uit met name Noord-Europa.


Sicilië

De Middellandse Zee heeft een oppervlakte van 2,5 miljoen vierkante kilometer en strekt van de Straat van Gibraltar in het westen tot de kust van Israel. Er zijn meer dan duizend eilanden, al is het merendeel daarvan onbewoond. Sicilië is zowel qua oppervlakte (25,834 km²) als qua inwonertal (5 miljoen inwoners) het grootste eiland van de Middellandse Zee. In de volgende lijst is de oppervlakte maatgevend. Wat zijn de grootste Mediterrane eilanden? Hoe groot zijn ze? Hier een lijst van de grootste eilanden van de Middellandse Zee!Top 10 grootste eilanden van de Middellandse Zee

  1. Chios (Griekenland) – 842 km²
  2. Rhodos (Griekenland) – 1,401 km²
  3. Lesbos (Griekenland) – 1,636 km²
  4. Mallorca (Spanje) – 3,640 km²
  5. Euboia (Griekenland) – 3,661 km²
  6. Kreta (Griekenland) – 8,261 km²
  7. Corsica (Frankrijk) – 8,680 km²
  8. Cyprus – 9,251 km²
  9. Sardinië (Italië) – 24,090 km²
  10. Sicilië (Italië) – 25,426 km²

bron
Dit zijn de grootste eilanden van Griekenland