Top 10 grootste campings van Nederland

Het begint er naar uit te zien dat de vakantie dit jaar niet in verre oorden plaatsvindt. Veel mensen blijven dankzij Covid-19 liever in Nederland. De tent kan dus worden opgezet op een mooie plek op een van de grootste campings van Nederland. Hier de tien grootste campings naar aantal kampeerplekken!

Zomerweer

Het grote voordeel van vakantie in eigen land is dat je niet ver hoeft te rijden. De reis kan dankzij vakantiefiles nog best lang duren, maar normaalgesproken is elke bestemming binnen een halve dag aan te rijden. Het nadeel van Nederland als vakantieland is de onzekerheid over het weer. De zomers vallen soms letterlijk in het water. Een tent of caravan is dan weliswaar doorgaans droog, maar wekenlange regen is allerminst een pretje. Gelukkig bieden de grootste campings van Nederland dan vertier in de vorm van een tropisch zwemparadijs of een bowlingbaan.

Huuraccommodatie

Overigens beschikken de meeste campings ook over huuraccommodatie in de vorm van een klein huisje of chalet. Zo komen de campingeigenaren bijvoorbeeld tegemoet aan ouderen die geen behoefte meer hebben aan gestuntel met tentstokken of eenvoudigweg niet meer over de motoriek beschikken om een tent fatsoenlijk op te zetten.


Kampeerplekken

In deze lijst is het aantal kampeerplekken leidend. Kampeerplekken zijn doorgaans bedoeld voor tenten of caravans. De vouwwagen – een soort aanhangwagen met opklapbare tent – lijkt behoorlijk aan populariteit te hebben ingeboet, maar kan desondanks aanspraak maken op een kampeerplek. In het hoogseizoen bieden de campings gemakkelijk plaats aan een paar duizend gasten. Wat zijn de grootste campings van Nederland? In hectares, maar vooral in aantal kampeerplekken. Hier de lijst!Top 10 grootste campings van Nederland (aantal kampeerplekken)

  1. Camping Loodsmansduin, Den Hoorn (Texel) – 507 plekken / 38 hectare
  2. Camping de Zandput, Vrouwenpolder – 555 plekken / 12 hectare
  3. Camping Hunzedal, Borger – 590 plekken / 30 hectare
  4. Camping Wedderbergen, Wedde – 604 plekken / 30 hectare
  5. Camping Beerze Bulten, Beerze – 621 plekken / 26 hectare
  6. Camping Midden Veluwe, Harskamp – 650 plekken / 35 hectare
  7. Camping de Vogel, Hengstdijk – 655 plekken / 64 hectare
  8. Eurocamping Vessem, Vessem – 750 plekken / 50 hectare
  9. Camping Hof Domburg, Domburg – 778 plekken / 20 hectare
  10. Camping de Lakens, Overveen – 828 plekken / 27 hectare

bron 2020

De grootste hotelketens staan hier!