Top 10 grootste begraafplaatsen ter wereld

Op een dag gaat het lichtje uit. Dan reis je uit de tijd. Bij Lucky Luke stond de begrafenisondernemer al snel klaar met het meetlint om de maten voor de grafkist op te nemen. Een aantal dagen later vindt de daadwerkelijke teraardebestelling plaats. Een van de beroemdste begraafplaatsen is Père Lachaise in Parijs. Met 44 hectare groot, maar zeker niet behorend tot de grootste begraafplaatsen ter wereld.

Père Lachaise

Met 3,5 miljoen bezoekers per jaar is Père Lachaise overigens wel de drukst bezochte begraafplaats. Vreemd is dat niet aangezien hier beroemdheden als Oscar Wilde, Edith Piaf, Jim Morrison en Frédéric Chopin begraven zijn. Al sinds de Paleolithische tijd is het begraven van de doden een veelvoorkomend gebruik. Het is een ritueel om waardig afscheid te nemen van de overledene, maar het is ook heel praktisch. De geur van een lichaam in ontbinding stond ook de vroege homo sapiens al tegen. De rand van een nederzetting was de aangewezen plek voor een begraafplaats.

Crematorium

En zo is het nog steeds. Gehuchten, dorpen en steden hebben allemaal een of meerdere begraafplaatsen, ondanks de toenemende populariteit van het crematorium. Desondanks bestaat 0,1% van het totale grondgebied van Nederland uit een begraafplaats. De grootste begraafplaats in Nederland is de militaire begraafplaats in IJsselsteyn, waar 32000 Duitse soldaten liggen op in totaal 28 hectare. Maar wat zijn de grootste begraafplaatsen ter wereld qua oppervlakte? Waar vinden we ze? En hoeveel doden zijn er begraven? Hier een top 10 lijst!
Top 10 grootste begraafplaatsen ter wereld

  1. Brookwood Cemetery, Brookwood, Verenigd Koninkrijk – 202 hectare / 235000 begravenen
  2. Crown Hill Cemetery, Indianapolis, Verenigde Staten – 225 hectare / 200000 begravenen
  3. Arlington National Cemetery, Arlington, Verenigde Staten – 253 hectare / 400000 begravenen
  4. Spring Grove Cemetery, Cincinatti, Verenigde Staten – 297 hectare / niet bekend
  5. Rookwood Cemetery, Sydney, Australie – 300 hectare / 1,0 miljoen begravenen
  6. Karacaahmet Mezarlığı, Istanbul, Turkije – 304 hectare / 1,0 miljoen begravenen
  7. Friedhof Ohlsdorf, Hamburg, Duitsland – 391 hectare / 1,5 miljoen begravenen
  8. Abraham Lincoln National Cemetery, Ellwood, Verenigde Staten – 397 hectare / 400000 begravenen
  9. Calverton National Cemetery, New York, Verenigde Staten – 423 hectare / 212000 begravenen
  10. Wadi-us-Salaam, Najaf, Irak – 607 hectare / 5 miljoen begravenen

bron