Top 10 gemeentes met de meeste boeren

Gisteren hadden we het al over de boeren en dan vooral over de gewassen die ze verbouwen. Vandaag reden veel boeren op hun trekkers en masse naar Den Haag om dat ook in de toekomst te blijven doen. Nu rijden ze terug naar de boerderij. Maar wat zijn de gemeentes met de meeste boeren?

Veeteelt

Veel boeren protesteerden tegen de plannen van coalitiepartij D66. Rob Jetten, de partijvoorzitter, heeft een aantal weken geleden aangekondigd het aantal veeteeltbedrijven met de helft te willen terugdringen. Zo zou Nederland het ‘stikstofprobleem’ succesvol kunnen terugdringen. Wat een dergelijke maatregel voor de lokale economie van onderstaande plaatsen zou betekenen, vermeldt het plan niet.

Trekkers

Voor veel boeren was de maat vol. Immers, de agrarische sector ziet zich geconfronteerd met tal van regels, al dan niet op grond van verordeningen van de Europese Unie. Het gevolg is vandaag gezien geweest op de snelwegen van Nederland. Dankzij de boeren en hun trekkers stond er op het hoogtepunt een totaal van 1150 kilometer aan files. Een record overigens, volgens de ANWB. Ook later op de dag stond een recordaantal aan trekkers op het Malieveld.

Baarle-Nassau

Het protest is voor veel boeren een 24-uursactie geworden. Veel boeren moesten van ver komen en met de tractor gaat het nu eenmaal niet zo snel, ook al maak je gebruik van de snelweg. Sommige boeren kwamen van Texel, anderen uit Groningen of uit Baarle-Nassau. Laatstgenoemde gemeente kent relatief de meeste boeren. Per 1000 inwoners kent het dorp 30,6 boerenbedrijven.Tuinbouwbedrijven

In de volgende lijst kijken we naar het totaal aantal boerenbedrijven per gemeente. Dat kunnen ook tuinbouwbedrijven zijn. In welke gemeente staan de meeste boerderijen? Om welke aantallen gaat het? Hier een top 10 gemeentes met de meeste boeren!
Top 10 gemeentes met de meeste boeren

  1. Hof van Twente – 542 landbouwbedrijven
  2. Meierijstad – 543 landbouwbedrijven
  3. Barneveld – 559 landbouwbedrijven
  4. Hollands Kroon – 577 landbouwbedrijven
  5. Westland – 603 landbouwbedrijven
  6. Bronckhorst – 618 landbouwbedrijven
  7. Hardenberg – 627 landbouwbedrijven
  8. Ede – 694 landbouwbedrijven
  9. Súdwest-Fryslân – 811 landbouwbedrijven
  10. Noordoostpolder – 828 landbouwbedrijven

bron 2018