Top 10 duurste steden om te parkeren (NL)

Wat zijn in 2018 in Nederland de duurste steden om te parkeren? Wat betaal je om je auto een uurtje op straat te parkeren? Feit is dat het parkeren voor gemeentes een regelrechte bron van inkomsten is. De afgelopen tien jaar zijn de parkeertarieven dan ook enorm gestegen. En niet alleen voor steden als Amsterdam, Utrecht en Haarlem.

Kassa

Ook in een provinciestad als Assen mag je al meer dan twee euro per uur afrekenen voor een uurtje parkeren op straat. Voor een gemeente is het makkelijk verdienen. Je laat een aantal BOA’s de straten afstruinen op zoek naar auto’s die geen parkeerkaartje achter de ruit hebben liggen of waarvan een verkeerd kenteken is doorgegeven. En kassa! De eigenaar van de auto ontvangt een boete.

Parkeergarage

In sommige steden is het voordeliger om de auto in de parkeergarage te parkeren. Het hangt van de ligging ten opzichte van het centrum af. Hoe dan ook is het aantal parkeergarages de laatste decennia enorm toegenomen. Ruimte is schaars en dus een interessant businessmodel. Een firma als Q-Park, actief in Nederland, Verenigd Koninkrijk en Scandinavië verwacht in 2020 bijna een miljard euro omzet per jaar te halen. In 2017 bedroeg de omzet 854 miljoen euro.€ 7,50 per uur

Amsterdam is al sinds jaar en dag de duurste stad om te parkeren. Nu betaalt de automobilist vijf euro per uur, maar als het aan het Amsterdams College van B&W ligt, gaan de tarieven vanaf april 2019 naar € 7,50 per uur. Hoe zit in de andere steden? Wat ben je per uur kwijt? In de lijst kijken we naar het parkeren op straat in het centrum en niet naar de tarieven van parkeergarages. Hier zijn de duurste steden om te parkeren!
Top 10 duurste steden om te parkeren

  1. Alkmaar Centrum – €2,73/uur
  2. Enschede-,Leeuwarden- Zwolle Centrum – € 2,80/uur
  3. Arnhem-, Groningen-, Hilversum Centrum – € 2,90/uur
  4. Apeldoorn Centrum – € 3,00/uur
  5. Delft Centrum – € 3,10/uur
  6. Eindhoven Stationsplein/Keizersgracht – € 3,30/uur
  7. Rotterdam Centrum Zone 1 – € 4,00/uur
  8. Haarlem Centrum – € 4,50/uur
  9. Utrecht Centrum A1 – € 4,71/uur
  10. Amsterdam Centrum – € 5,00/uur

diverse bronnen