Top 10 duurste jachthavens ter wereld

Hoewel het nog lang geen zomer is en de meeste boten nog in de stalling liggen, kijken we alvast naar de duurste jachthavens ter wereld. Welke zijn het en hoeveel ligplaatsen voor superjachten zijn er? Bovendien, wat kost het om een nachtje aan te meren?

Superjachten

Niet onregelmatig laten miljardairs superjachten bouwen door de firma Feadship uit het Friese Makkum. Onlangs nog ging het gerucht dat de scheepswerf een order had ontvangen van een van de rijkste mensen ter wereld, Bill Gates. De werf wil het bericht niet bevestigen of ontkennen, maar zou de order met een geschatte waarde van 600 miljoen dollar natuurlijk graag binnenhalen.

Jachthaven Harlingen

Mocht Bill Gates zijn nieuwe superjacht zelf komen ophalen in Makkum, dan kan hij de zoutwatertest doen door naar Harlingen te varen. Hier kan hij zijn 112 meter lange jacht aanmeren voor een krappe 250 euro per etmaal, plus eventuele extra kosten voor het water- en stroomverbruik. Havenmeester van Stekelenburg ontvangt hem graag. Met dit tarief behoort de jachthaven van Harlingen uiteraard lang niet tot de duurste ter wereld en ook in Nederland zijn er veel duurdere ligplaatsen te vinden.


Middellandse Zee

De jachthavens in de Middellandse Zee blijven vooralsnog de ;lijst van de duurste jachthavens ter wereld aanvoeren, maar krijgen onderhand toch concurrentie van bijvoorbeeld degenen uit de Golfregio. Zeker tijdens de racedagen van de Formule 1 is de haven van Yas Marina (slechts 40 ligplaatsen) steevast volgeboekt. Toch wordt de lijst sinds jaar en dag aangevoerd door de jachthaven van het Italiaanse Capri. Hier betaalt de schipper 2900 dollar voor een nacht; er zijn slechts 10 ligplaatsen voor superjachten, dus reserveer tijdig! Anders kunt u uitwijken naar een van de andere havens in de lijst.Top 10 duurste jachthavens ter wereld

  1. Yas Marina, Verenigde Arabische Emiraten – $ 421 / 40 ligplaatsen
  2. Port de Gustavia, Saint Barthelemy, Cariben – $ 500 / 60 ligplaatsen
  3. Port de Cannes, Cannes, Frankrijk – $ 655 / 60 ligplaatsen
  4. Miami Beach Marina, Miami, VS – $ 883 / 45 ligplaatsen
  5. Port Hercule, Monaco – $ 1200 / 60 ligplaatsen
  6. Port de Saint-Tropez, Provence, Frankrijk – $ 1300 / 30 ligplaatsen
  7. Ibiza Magna, Ibiza, Spanje – $ 2300 /12 ligplaatsen
  8. Marina di Portofino, Ligurië, Italie – $ 2350 / 14 ligplaatsen
  9. Marina di Porto Cervo, Sardinië, Italië – $ 2500 / 60 ligplaatsen
  10. Marina di Capri, Amalfi, Italië – $ 2900 / 10 ligplaatsen

bron

Dit zijn de rijkste vrouwen ter wereld