Top 10 dunstbevolkte staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika tellen maar liefst 323 miljoen inwoners. Toch is de bevolkingsdichtheid van het land niet heel hoog. Met ruim 9 miljoen vierkante kilometer is het naar oppervlakte ook een van de grootste landen ter wereld. We keken al eens naar de staten met de meeste inwoners. Nu zoomen we in op de dunstbevolkte staten van Amerika.

Bijna een derde van de Verenigde Staten bestaat uit bos. Met de Rocky Mountains kent het land een behoorlijke bergketen die het westen van het oosten scheidt. De uitgestrekte prairies in het midwesten vormen een eentonig landschap voor de reiziger. In het zuidwesten van het land zien we uitgestrekte woestijnen. Nagenoeg elke vegetatiezone komt voor in de USA.

Californië

Hoe ruiger het landschap, hoe lastiger het is voor de mens om er te wonen. De pioniers van weleer vonden niet voor niets het walhalla in Californië. Het mediterrane klimaat, de vruchtbare bodem, kraakhelder smeltwater uit de Sierra Nevada, de aanwezigheid van grondstoffen, de nabijheid van de oceaan zorgden voor ideale vestigingscondities. Tegenwoordig is het de staat met de meeste inwoners. Qua bevolkingsdichtheid scoort Californië redelijk hoog met 95 inwoners per vierkante meter.

Alaska

De staat Alaska is met afstand de dunstbevolkte staat van Amerika. Het grenst bovendien niet aan een andere staat van Amerika, maar deelt de grens met Canada. Er wonen in totaal 741000 mensen, waarvan nagenoeg 300000 in de grootste stad van de staat, namelijk Anchorage.

Wat zijn de andere staten naar bevolkingsdichtheid? Hoeveel mensen wonen er per vierkante kilometer? Hier een lijstje met de dunstbevolkte staten van Amerika!
Top 10 dunstbevolkte staten van Amerika

  1. Utah – 13,6 inwoners/km²
  2. Nevada – 9,8 inwoners/km²
  3. Nebraska – 9,4 inwoners/km²
  4. Idaho – 7,5 inwoners/km²
  5. New Mexico – 6,6 inwoners/km²
  6. South Dakota – 4,3 inwoners/km²
  7. North Dakota – 4,0 inwoners/km²
  8. Montana – 2,7 inwoners/km²
  9. Wyoming – 2,3 inwoners/km²
  10. Alaska – 0,5 inwoners/km²

bron 2017