Top 10 beroemde Franse zangers

Als je ooit in Frankrijk bent geweest – met haar rollende velden vol zonnebloemen en lavendelzeeën tot aan de horizon, de eindeloze bergen van de Alpen en de Pyreneeën om in te dwalen en de perfecte stranden met golven woest of kalm – dan is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe dit land door de beroemde Franse zangers lyrisch bezongen is.

De taal van de liefde, uitgedrukt in prachtige muziek, uitgevoerd door diepe mannenstemmen, wie kan daar weerstand aan bieden? Het samenstellen van een top tien van beste Franse zangers is dan ook geen sinecure. Jacques Brel bijvoorbeeld is ongeëvenaard in zijn Franstalige vertolkingen, maar zijn nationaliteit is Belgisch. Daarom komt hij helaas niet voor in deze top tien.Verder veel prachtwerk uit de oude doos, maar ook wat jongere vertegenwoordigers vinden hun plek in onze top tien beroemde Franse zangers. Veel artiesten treden overigens nog steeds op en trekken nog altijd volle zalen. In Nederland hebben de uitzendingen van Radio Tour de France uiteraard enorm bijgedragen aan de bekendheid van het typische Franse geluid. In deze lijst staan overigens alleen de mannelijke artiesten. Binnenkort volgt de lijst met beroemde vrouwelijke artiesten uit Frankrijk. Ontdek je favoriete Franse artiest in het volgende lijstje en laat je verleiden door de prachtige sfeer. Enchantez! Hier is een aantal beroemde Franse Zangers!

Top 10 beroemde Franse zangers

  1. Salvatore Adamo, verkocht meer dan 100 miljoen platen. Bekend van “C’est ma vie”.
  2. Georges Brassens, libertarier en poeet, in Frankrijk even gevierd als de Beatles.
  3. MC Solaar, geboren in Senegal, werd in de jaren negentig een sensatie in de Franse rapmuziek
  4. Michel Fugain, na zijn hit “Une belle histoire” (1972) werd zijn leven een succesverhaal.
  5. Charles Trenet, inspiratiebron voor veel Franse zangers, jazzy; van hem is het schitterende ‘La mer
  6. Yves Montand, samen met Trenet de voorvader van de Franse (jazzy) zang.
  7. Gilbert Bécaud, begon als pianist maar werd zanger op aandringen van Edith Piaf.
  8. Serge Gainsbourg, genie, provocateur, met vlijmscherpe teksten.
  9. Julien Clerc, sterk beïnvloed door Piaf, werd hij een beroemd chansonnier.
  10. Charles Aznavour, ook wel bekend als de Franse Sinatra, besteedt tegenwoordig meer tijd aan zijn politieke carriere.

NB mocht je een suggestie hebben, zien we een beroemde Franse artiest totaal over het hoofd, laat het weten via het formulier.