Categorie archief: eten & drinken

Top 10 landen naar productie van vijgen

Ruim 9000 jaar voor Christus cultiveerde de neolithische mens de vijgenboom voor de productie van vijgen. Nabij Jericho ontdekten archeologen versteende vijgen die de vijgenteelt uitwezen. Tegenwoordig produceren de Palestijnen 3300 ton vijgen per jaar. Al met al lang niet genoeg om bij de belangrijkste landen naar productie van vijgen te horen.
Lees verder

Top 10 landen naar suikerproductie

‘Wie zoet is, krijgt lekkers’, want het heerlijk avondje is – bijna – gekomen. Goed nieuws voor alle kinderen, maar ook voor de snoepfabrikanten, die een groot deel van de suikervoorraad gebruiken voor de productie van zoetigheid. Suikerriet is de belangrijkste grondstof voor suiker. De grondstof is op vele plantages in de belangrijkste landen naar suikerproductie aangeplant.
Lees verder

Top 10 meest gevangen vissoorten

De meest voorkomende vissen in de Noordzee zijn schol, haring, wijting, kabeljauw en koolvis. Dit zijn dan ook meteen de meest gevangen vissoorten in de Noordzee. Jaarlijks wordt er ongeveer 3 tot 3,5 miljoen ton vis gevangen, waarmee de Noordzee behoorlijk productief is. Toch is het niet dramatisch gesteld met de visstand.
Lees verder

Top 10 landen naar export van kaas

Nederland heeft een reputatie hoog te houden als het aankomt op zuivel. Het vlakke land behoort al decennia tot de belangrijkste landen naar export van kaas. Met het oog op het voorgenomen landbouwbeleid van de overheid is het de vraag hoe lang we dat nog zijn. Andere landen uit de Europese Unie naderen Nederland snel.
Lees verder

Top 10 landen naar consumptie van chocola

Het eten van chocola is voor veel mensen een guilty pleasure. Het leidt immers even af van de dagelijkse sleur en bezorgt een kortstondig moment van geluk. Vooral de Zwitsers hebben dat goed begrepen. Zwitserland behoort al 200 jaar tot de belangrijkste landen naar consumptie van chocola.
Lees verder